De 1e stappen naar Happiness

Happiness does not depend 

on what you have or

who you are

it solely relies on

what you think

-budda

Ik geef toe het is een hele klus en een strijd met mijn eigen ik om blij te blijven. Gelukkig zijn vind ik een keuze, en die keuze heb ik dan ook zelf gemaakt. Een flinke stoeipartij met mijn zwartgallige ik, komt dan nog met regelmaat voor. Ik spreek haar toe en schop haar voor de kont, en zorg dat zij anders gaat denken. Inmiddels ben ik  goed op weg en er zijn een aantal dingen die ik dagelijks doe en toepas, deze wil ik graag met jullie delen.

Vroeg opstaan

Tegenwoordig sta ik met veel plezier om 6.30 op en onder het genot van een kop koffie smeer ik het brood van mijn vriend. Natuurlijk kan hij het zelf, maar ik ben blij dat ik dit kan en mag doen.

gelukkig worden, hoe word ik gelukkig, blij zijn, happinessblog, blog over gelukkig zijn

Positivevibes notebook.

Ik schreef er van de week een artikel over mijn notebook. Het boekje waarin ik iedere dag mooie dingen schrijf, waarbij er een zero tolerance is voor negativiteit. Ik begin de dag met een mooie quote en geloof me, wie blij begint kan de wereld een stuk vrolijker aan.

Moodboard.

Op Pinterest heb ik een bord aangemaakt met pins waar ik ontzettend blij van word. Mooie quotes, dingen die ik ga doen of dingen die ik krijg. Iedere ochtend kijk ik hierna en ik word daar zo ontzettend blij van.

gelukkig worden, blij zijn, blij worden, positief zijn, blog, 30plus blog

bron:workisnotajob

Muziek

Voorheen had ik nooit muziek in huis aan staan, maar sinds de positieve ik heb ik nu dagelijks de radio op spotify aanstaan. Van muziek word ik blij, van muziek wil ik dansen.

Kijken

Dagelijks wandel ik met Morris of fiets ik naar het winkelcentrum, maar eigenlijk keek ik nooit goed naar de wereld om mij heen.  Ik probeer mij er bewust van te worden wanneer ik buiten ben hoe mooi de wereld wel is. De zon die schijnt, de bloemen die volop bloeien, de ooievaars op het veld, of de hazen die rond schieten. Graag zou ik een keer een georganiseerde wandeltocht doen in Zwolle mijn stad, om me er meer bewust van te worden hoe mooi mijn woonplaats eigenlijk is.

Verder bekijk ik het van dag tot dag, gaat het wat minder dan gaat het wat minder, morgen is er weer een nieuwe mooie dag.

Debby

Advertenties

7 gedachtes over “De 1e stappen naar Happiness

 1. YAAAAY, good to have you back Deb! ❤ Vroeg opstaan werkt inderdaad, ondanks dat ik een avondmens ben, maar nu krijg ik ook meer gedaan. Leuk dat je het brood smeert van je vriend, dat herken ik ook van mijn mom. ^^ Goed om je positieve punten erbij te pakken, zo waardeer je ineens wat je hebt gedaan + ik realiseerde mij dat ik enorm veel verwacht en om zo'n recap te hebben elke week is nice. 🙂 Ik wandel tegenwoordig met Mom, maar dan zonder Budd en dan ineens merk je ook hoe de wereld eruit ziet, omdat je voorheen zo op de big lette. Heerlijke foto ook van Morrie, lekker ravotten!

  Like

 2. Ik volgde je al een tijdje op je oude site (ja een (vrouwelijke 38 jarige) lurker, ik geef het toe…). Leuke insteek van je nieuwe site en ook best herkenbaar. Ik moet hier zelf ook heel bewust bij stilstaan omdat ik ook overal wel iets van vind. Ook ik pas een dergelijk boekje toe en het werk wel. Ik ga je weer volgen!

  Like

 3. Fijn dat je weer terug bent, ga je weer volgen, vind deze draai aan je blog een hele leuke!
  Zelf ben ik manisch depressief, en je hebt gelijk, gelukkig zijn is een keuze, tevens ook een gevecht!

  Like

 4. Ik herken die strijd wel. Maar ik heb ook ondervonden dat ik van ‘vechten’ en ‘strijden’ niet vrolijker word. Een poos geleden heb ik dan ook besloten om niet meer te vechten, vooral niet met mezelf. Inmiddels ben ik een stuk milder en vergevingsgezinder voor mezelf.
  Wanneer ik mezelf betrap op negativiteit (en dat gebeurt váák!), dan stel ik het alleen maar vast en dan zeg ik tegen mezelf: “Hee, jij! Je was weer lekker bezig hé!” Dat alleen is vaak al genoeg om die negatieve gedachtestroom te stoppen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s